ECO GREEN

Svjesni smo da suživot čovjeka i prirode treba biti u harmoniji i vjerujemo da čovjek i priroda mogu raditi zajedno. U vremenu u kojem je priroda ugrožena neodgovornim ponašanjem gotovo svakog pojedinca, vrlo je važno razmišljati o načinima kako ublažiti štetu koju joj svakodnevno nanosimo, jer ugrožavanjem prirode ugrožavamo i sami sebe.

Iz ljubavi prema prirodi i našem okolišu, svjesnosti o velikoj količini zagađenja te posljedicama koje to zagađenje ostavlja na našu prirodu, imamo odgovornost da zajedno izgradimo bolji i zeleniji svijet oko nas, za nas, ali i za buduće generacije.

 

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od

svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih

potomaka.”  Poglavica Bik Koji Sjedi

 

Svako od nas može dati doprinos očuvanju prirodnih resursa i zaštiti okoliša ako to uistinu želimo. Zamislimo samo da svaki čovjek napravi jednu malenu promjenu u korist prirode, kakav će to na kraju predivan rezultat biti!

Tako smo i mi, jedna mala obiteljska tvrtka, Alatnica i plastika Mareš,  napravili iskorak u poslovanju, gdje izradu naših proizvoda baziramo na recikliranim materijalima (otpadni materijali) što ih samim time čini ekološki prihvatljivijima.

Naši proizvodi izrađeni su iz recikliranog materijala (otpada) te su i sami 100% iskoristivi za daljnju reciklažu, tj. mogu se u potpunosti iskoristiti kao sirovina. Posvećeni smo modernizaciji naših proizvodnih procesa i podizanju svijesti o reciklaži. 

Alatnica i plastika Mareš ulaganjima u moderan i energetsko učinkovit strojni park štiti prirodne resurse i na taj način čuva prirodu.

Vjerujemo u održivi sklad prirode i čovjeka te se prema okolišu odnosimo s poštovanjem jer to dugujemo ne samo našem planetu, već i budućim generacijama.

Mala promjena čini veliku razliku u korist naše prirode i svijeta koji naš okružuje:

  • Smanjujemo utjecaj otpada na zagađenje vode, zraka i zemlje;
  • Manje uništavamo prirodu, jer štedimo prirodne resurse;
  • Čuvamo živote i zdravlje biljaka, životinja i svih koje volimo;
  • Smanjujemo količinu energije utrošenu da bi se nešto proizvelo;
  • Štedimo prostor koji bi bio iskorišten za deponije otpada i time uništen;
  • Činimo naš okoliš čišćim i ljepšim;
  • Čuvamo naš prekrasni planet Zemlju.

 

“… Milijuni zvijezda i milijuni sunčevih sustava su mrtvi,
jedino na ovom malom planetu Zemlji – ništavnoj po svojoj
veličini, proporcionalnoj najsitnijem dijelu prašine – život
se dogodio. Ovo je najsretnije mjesto u cijelom planetarnom
sustavu
.” Osho

 

Dragi naši poslovni partneri – potrudimo se da tako i ostane. Zajedno to možemo!

Kako nam Vi možete pomoći u tome?

Vrlo jednostavno!

Sve naše korištene proizvode ne bacajte u smeće već ih odložite u za to predviđena mjesta kako bi se mogli ponovo reciklirati.

Priroda će Vam biti zahvalna, jer najgora prijetnja našem planetu je uvjerenje da će ga netko drugi spasiti (Robert Swan).